Sievi Elementin ja Olas Groupin yhteistyö rakentuu korkean laadun varaan

Sievi Element valmistaa korkeatasoisia puuelementtejä ammattirakentajien tarpeisiin. Yhteistyö Olas Groupin kanssa on jatkunut nyt muutaman vuoden ajan. Se alkoi yksittäisestä hankkeesta, jonka aikana Sievi osoittautui hyväksi kumppaniksi Olakselle, ja vuosien varrella luottamus yritysten välillä on vain vahvistunut. Asunto-osakeyhtiö Kirkkonummen Metsätähti on tuorein osoitus yhteistyön toimivuudesta.

 

”Yhteistyömme perustuu siihen, että olemme olleet monta vuotta jo rakentamassa sitä. Kaikkihan alkaa jostain pienestä siemenestä, mistä se lähtee kasvamaan. Me olemme olleet tyytyväisiä.

Anna Junttila Costa,
tuotantojohtaja
Olas Group

Sievi Elementin ja Olas Groupin yhteistyö rakentuu korkean laadun varaan

Olas Group Oy on 2017 perustettu yritys, joka rakentaa pientalokoteja pääkaupunkiseudulla. Nopea kasvu on siivittänyt Olas Groupin yhdeksi pääkaupunkiseudun johtavista yrityksistä alalla. Yrityksen talous on toimialan vahvimpia: vuonna 2023 liikevaihto kasvoi 17 miljoonaan euroon, ja 2024 se tulee ylittämään jo 20 miljoonaa. Olaksen luottoluokitus on AAA eli paras mahdollinen.

Olas Groupin tuotantojohtaja Anna Junttila Costa kertoo yrityksen perusarvoista, jotka määrittävät Olaksen tekemistä ja suhdetta asiakkaisiin.

– Toimintaamme ohjaavat rehellisyys, luottamus ja laatu. Uskomme vahvasti, että nämä arvot johtavat siihen, että meillä on tyytyväisiä asiakkaita.

Sievi Element toimittaa elementtejä Olaksen rakennushankkeisiin, ja Olas on hankkinut Sieviltä myös lisäpalveluja. Yhteistyön kestävyys perustuu Junttila Costan mukaan siihen, että Sievi Element yltää korkeaan laatuun vuodesta toiseen.

– Meillä on tosi tarkat laatukriteerit sille, mitä vaadimme elementtitoimittajaltamme. Sievi on valikoitunut meille toimittajaksi ihan normaalin urakkakilpailutuksen tuloksena. Myöhemmin olemme todenneet, että laatukriteerimme täyttyvät Sievin osalta.

Yhdessä haasteiden yli

Olas Groupin rakentama Kirkkonummen Metsätähti on asunto-osakeyhtiö, jossa on 6 kaksikerroksista rivitaloa ja yhteensä 25 asuntoa. Sievi Element on toimittanut kaikki hankkeessa käytetyt elementit. Junttila Costan mukaan Metsätähti-hanke on sujunut erinomaisesti ja yritysten välinen kommunikaatio on toiminut hienosti.

– Sievillä on aina halu kuunnella asiakasta ja toteuttaa asiat toiveidemme mukaisesti.

Erinäiset haasteet ovat vääjäämätön osa rakennusprojekteja, ja yhteistyön toimivuus näkyy siinä, kuinka hyvin niistä selvitään. Olaksen ja Sievi Elementin yhteistyö on hioutunut vuosien varrella vastaamaan kaikenlaisiin haasteisiin, jotka ylittyvät siten tehokkaasti yhdessä.

– Tässä hankkeessa halusimme pystyttää nämä kaikki kuusi rivitaloa säältä suojaan ennen talven tuloa, ja siinä onnistuttiin. Molemmat joutuivat pinnistelemään ja joustamaan, mutta saimme rakennukset joululomille säältä suojaan ja olimme siihen tosi tyytyväisiä, Junttila Costa toteaa.

Onnistumisen pitävä perusta 

Toimivan kumppanuuden takana on myös paljon suunnitelmallisuutta. Yritykset pitävät säännöllisiä tapaamisia, joissa menetelmiä kehitetään yhä paremmin käytännössä havaittujen tarpeiden mukaisiksi.

Metsätähti-hankkeenkin upeaa lopputulosta ihastellessa voisi kuvitella, että kaikki olisi mennyt täysin mutkattomasti. Projektin onnistuminen pohjautuu kuitenkin tässäkin tapauksessa jo alkujaankin toimivaksi havaittuun yhteiseen tekemiseen, jota on kehitetty sittemmin pitkäjänteisellä työllä yhä sujuvammaksi. Junttila Costan mielestä vuosien kokemus on osoittanut Sievi Elementin ehdottomasti suositeltavaksi yhteistyökumppaniksi.

– Yhteistyömme perustuu siihen, että olemme olleet monta vuotta jo rakentamassa sitä. Kaikkihan alkaa jostain pienestä siemenestä, mistä se lähtee kasvamaan. Me olemme olleet tyytyväisiä.